Herfstvakantie

Herfstvakantie

De komende 2 weken is het in grote delen van Nederland weer herfstvakantie welke dit keer samenvalt met de week van het landschap. Hoog tijd om alle digitale schermen dicht te klappen en massaal de natuur in te gaan. Wandelend of op de fiets de herfstkleuren bewonderen, en met de kinderen op je knieën bij de paddenstoelen zitten wachten tot de kabouters tevoorschijn komen.

Je zou er bijna weer kind voor willen zijn:)

Herfst in Oostenrijk

Een groot deel van de Nederlanders brengt zijn herfstvakantie tegenwoordig door in het buitenland. Om er echt maar dan ook echt eens helemaal uit te zijn. In Oostenrijk is de herfst een van mijn favoriete seizoenen. Met de warme en lome herfstdagen, bladstil, blauwe luchten, en lange mysterieuze schaduwen die over de bergen vallen. Iedere dag kleuren de bomen een tintje warmer en sommige bomen lijken zich vlammende los te maken uit hun groen/gele achtergrond. Bladeren die stilletjes loslaten en om de bomen heen de grond bedekken met een goudkleurig tapijt.

Voor het haardvuur plannen smeden

Zodra de zon achter de bergen is verdwenen koelt het snel af. En genieten we binnen bij het haardvuur verder van de strak afgetekende bergtoppen en de rood kleurende lucht. En als we voor het knappende houtvuur zitten komen de verhalen los. Over vakanties die al zijn gevierd en vakanties die nog voor ons liggen. Omdat het zo fijn is herinneringen te creëren met elkaar, en om familie en vrienden banden te verstevigen.

Want wij raken ons steeds bewuster dat genieten met familie en vrienden toch altijd weer het allerbelangrijkste is! 

Liefs van Gerda Manon.

Hier vind men de winter beschikbaarheid  en de herfst-lente-zomer beschikbaarheid van vakantiehuis Brammetje