Wandelen in de zomer vanuit Familie Vakantiehuis Brammetje Oostenrijk

De zomer in Bramberg am Wildkogel 

De zomer in Bramberg am Wildkogel doet denken aan idyllische bloemenweides, wandelen met uitzicht op massieve bergtoppen en klingelende koebellen. En vanuit het luxe Familie Vakantiehuis Brammetje heeft u volop en vrij uitzicht over veel van wat de natuur heeft te bieden. Bramberg am Wildkogel ligt vlakbij Neukirchen en de stad Mittersill aan het Nationaal Park Hohe Tauern en is bij uitstek geschikt voor uw zomervakantie in Oostenrijk.
De bewoners van Bramberg dragen het toerisme ook in de zomer een warm hart toe. Winkels, restaurants, volop fiets (ook e-bikes) verhuurmogelijkheden, een Spar en de mogelijkheid dagelijks verse broodjes te laten bezorgen door de warme bakker. 


Natuurmeren en zwembaden

Vanuit vakantiehuis Brammetje ziet men 1 van de meerdere in de nabijheid gelegen natuurmeren: de Badesee in Hollersbach. Dit natuurmeer is heerlijk voor kinderen en ouders. Het meer heeft een fontein, allerlei speelattributen, zonnige ligweiden en een restaurant. Zwembaden waaronder een welnessbad zijn er ook genoeg in de buurt. 


Wandelen fietsen en zwemmen in Oostenrijk

Wandelen en fietsen, zwemmen en golfen, rust en gezelligheid, dit alles kan direct vanuit het familie vakantiehuis Brammetje. 
Het prachtige vakantiehuis ligt aan de Sonnberg, aan de zonnige zijde zodat men de hele dag zon heeft. Men kijkt schitterend uit over het hele dal tot ver na de plaats Mittersill en Pass Turn. Qua zomeractiviteiten kan men hier echt alle kanten op. Men kan de auto laten staan en direct aan allerlei wandelingen beginnen, of de auto pakken en ergens anders starten óf prachtige autoritten maken. Vlak bij vakantiehuis Brammetje zijn al wandelingen & biketours uitgezet.

Museum Hohe Tauern

In Mittersill bevindt zich het museum Hohe Tauern. Allerlei informatie over natuur en dier krijgt men hier te zien en te horen, erg leuk en informatief voor jong en oud. 


Golfen met vakantiehuis Brammetje als uitvalsbasis

Oostenrijk is een land bij uitstek om te golfen. In 2015 werd Oostenrijk dan ook uitgeroepen als favoriet Golfland. De banen zijn prachtig gesitueerd in de glooiende dalen met vanuit alle kanten prachtige uitzichten. Voor de golfliefhebber ligt de golfbaan Mittersill vlakbij.


Het dorp en restaurants op loopafstand

Via de Sonnewanderung kan men gemakkelijk wandelend naar het dorp afdalen. Met een kinderwagen kan men over de weg, in ongeveer een half uur. Ook door de weilanden van de Sonnberg is een wandelpad dat uitkomt in Muhlbach. Een rondwandeling vanuit vakantiehuis Brammetje naar het dorp en via het weiland terug of andersom duurt zo`n twee uur. Een kleine rondwandeling bovenlangs een klein uur. Ook vele andere diverse en lange wandelingen staan duidelijk aangegeven. Boodschappen kan men doen bij de Spar in het dorp Bramberg. 
2 restaurants zijn op loopafstand van vakantiehuis Brammetje.


Krimmler Wasserfalle

In Krimml ligt de hoogste waterval van Europa; de Krimmlerwasserfalle. Dit behoorlijk toeristische wandelpad kan men vermijden door het oude pad te kiezen. 

Paragliden

Boven vakantiehuis Brammetje zien wij vaak bij de juiste weersomstandigheden een paraglider cirkelen op de thermiek van de wind. Zou u dat ook eens willen en durven? Of uw medereiziger willen verrassen? Dat kan, via de link vindt u informatie. 


Meer avontuur in Oostenrijk

Voor wie buiten het paraglyden en mountainbiken meer avontuur zoekt blijft Oostenrijk beslist niet achter. Voor Hochseilgarten, Klettern, Megaschaukel, Wildwater Tubing en meer kan men terecht bij de sportzaak Unterwurzacher in het nabij Bramberg gelegen plaatsje Wald. 

Zomer in Oostenrijk

De zomers in Oostenrijk zijn qua temperatuur gemiddeld warmer dan in Nederland. Zelfs in de middelhoge berggebieden is het dan op veel dagen aangenaam warm en vrij zonnig. Op hoogtes boven de 1800 meter zijn hoge temperaturen zeldzaam. Vaak beginnen de dagen onbewolkt en komt er in de middag bewolking opzetten waaruit aan het eind van de middag nog wel eens een onweersbui tot ontwikkeling komt. In de berggebieden gaat regen dan regelmatig gepaard met flinke onweersbuien  waarbij het in de dalen soms flink kan spoken en er bij pittige buien sprake kan zijn van grote hoeveelheden regen binnen vrij korte tijd. Vaak begint de volgende dag echter weer zonnig en onbewolkt.