Hoe tref je je vakantiehuis aan als het weken lang achter elkaar is verhuurd?

Het is voor ons al jaren (bijna;) een zekerheid niet bang te hoeven zijn hoe we ons huis zullen aantreffen.
De liefde waarmee wij het verzorgen zien we gelukkig steeds weer terug in hoe onze gasten ermee omgaan. Grappig en interessant is dat eigenlijk wel, om te bemerken hoe dat doorwerkt.

Gisteren zijn we aangekomen in Chalet Xieje om gedurende een korte week de puntjes weer op de i te zetten na vele weken zomerverhuur.
Op deze magische plek in Konigsleiten bouwden we 10 jaar geleden dit massief houten Chalet. Wij ervaren hier steevast de magie dankzij de intense stilte en rust aan de rand van het bos. Een stilte die slechts doorbroken wordt door de koeien die hun bezoek aankondigen met hun bellen, en als je heel goed luistert door de stromende beek verderop.

Ik ben vandaag onkruid aan het wegsteken en Ruud het gras aan het maaien als voorbijkomende Duitse wandelaars ons aanspreken; ' Is dit mooie Chalet op deze prachtige plek ook te huur?' We raken aan de praat en ze vertellen hoe ze de onpersoonlijke hotels zat zijn en volgend jaar zomer iets anders willen proberen. Uiteraard nodig ik ze binnen en leid ik ze rond door het ook voor ons nog altijd zo bijzonder mooie massief houten Chalet.
 
Ze zijn meer dan  'Begeistert" en benadrukken het 'Wohlfulen' voor de zoveelste keer.  Ze vertrekken met een folder en zwaaien aan het eind van de middag enthousiast na hun wandeling door het bos. Met een goed gevoel zwaaien we terug, ervan overtuigd dat hun enthousiasme zal doorwerken als de kringen om een steen die in het water valt. 

Een zomers kijkje in Chalet Xieje in Konigsleiten