Lente in Oostenrijk

De lente is in aantocht

Voel je het ook? Dat de lente weer in aantocht is? Iedere morgen klinkt het vogelconcert waar we door worden gewekt luider: de lente komt eraan:).

Voor de vogels betekent dit dat de winter op zijn einde loopt, en het begin van een nieuw broedseizoen. Nestkastjes worden druk bezocht en kritisch gekeurd door toekomstige vogelouders voor zij uiterst vlijtig hun nestje gaan bouwen.

Natuurmensen als wij zijn, hebben wij nestkastjes veelvuldig opgehangen bij vakantiehuis Brammetje, want wat is er niet leuker dan de capriolen van de jonge gezinnetjes te volgen in je luie stoel op het zonnige terras van Brammetje.

Iedere lente opnieuw, nu al vele jaren achter elkaar, wordt de brievenbus verkozen tot favoriet. En ieder jaar opnieuw worden wij gegrepen door ontzag en bewondering voor de vlijtige ouders, die een periode tegemoet gaan, waar menig mensenouder van in een burn-out zou raken.

De lente in Oostenrijk biedt naast dit prachtige spektakel natuurlijk nog veel meer. Kriebelende bloemenweides waar bijtjes hun honing verzamelen, smeltend sneeuwwater welke zich in ontzagwekkend geweld als waterval uitstort,  glinsteringen op de bergmeren, en de schaduwenstrepen die de dagelijks hoger klimmende zon over de bergen trekt.

Oostenrijk, een waar paradijs voor groot en klein.

 In de zomer naar Oostenrijk in Vakantiehuis Brammetje

Met liefs van Gerda Manon