Zomer en surfen in Oostenrijk!

Een actieve zomervakantie in Oostenrijk is helemaal hot en surfen mag daar zeker niet aan ontbreken.

Jong en verliefd en windsurfen op de middellandse zee

Ik was 20 lentes jong, verliefd en met mijn vriendje op zomervakantie aan de Franse Riviera, toen ik voor het eerst kennis maakte met surfen. Windsurfen was hot en op het strand huurden ook wij een plank met zeil want ach dat moest toch niet al te moeilijk zijn!

Nou dat niet moeilijk viel mij nog vies tegen, de golven te hoog, de branding te sterk en mijn wilskracht te laag. Mijn vriendje daarentegen had de smaak te pakken en ging nog een rondje terwijl ik  weer terugkeerde naar mijn handdoek en me wentelde en wentelde in die heerlijke warme zon.

Tot ik een uurtje later wakker schrok en hij nog steeds niet was teruggekeerd. Ik leunde op mijn onderarmen en zocht met mijn ogen de kustlijn af maar nergens was mijn vriendje te bekennen.

Bij navraag bij de verhuur was de surfplank nog niet ingeleverd, de verrekijker werd erbij gepakt en ja hoor, daar ergens verder op zee dobberde een plank met een drenkeling welke mijn vriendje was die niet meer terug kon komen. De reddingsboot werd ingeschakeld en nog steeds is het een smeuïg verhaal die het op feestjes altijd weer goed doet.

Van wind en golf surfen aan de Nederlandse kust naar golfsurfen op de rivier de Salzach in Oostenrijk

Mijn huidige man Ruud heeft vroeger veel gesurft op het IJsselmeer en hoewel ik er nooit een echte ster in ben geworden heb ik van hem toch geleerd op de plank te blijven staan. Wij wonen aan de Noord-Hollandse kust en waar we voorheen veel windsurfers met zeilen zagen is dit volledig overgenomen door de golfsurfers. Nadat stormachtige dagen voorbij zijn en de golven hoog, zijn we vaak aan het strand te vinden om te zien hoe de sportieve jongelui vanuit de golven prachtige sprongen maken. 

Surfen op de rivier

Blij verrast werden we vorig jaar tijdens een fietstocht langs de rivier de Salzach in het Salzburgerland in Oostenrijk door een groep jongelui. We genoten van het mooie weer, de prachtige bergketens en de wilde bloemen in de weides toen we over een brug fietsten en we daaronder de jongens en meiden zagen wachten waar de golven op zijn hoogst waren. 1 voor 1 gleden ze met hun plank het water in om met evenwicht en precisie zo lang mogelijk de golf te bedwingen. We hebben de fiets aan de kant gezet en eindeloos genoten van deze sport die we hier niet eerder waren tegengekomen.

Allerlei zomeractiviteiten in Oostenrijk.

Voor ieder die zich afvraagt wat er zoal te doen is in Oostenrijk aan avontuurlijke zomer activiteiten hier volgt een greep:

Dus wil je graag op vakantie in Oostenrijk maar stel je wel de volgende eisen?

  • Sportief
  • Avontuurlijk
  • Watersport
  • Uit je dak gaan

Ook dan is een luxe Chalet boeken als Vakantiehuis Brammetje een uitstekende keuze!

Zomerse sportieve activiteiten bij Luxe Chalets Oostenrijk.

Met een sportieve zomergroet!

En liefs van Gerda Manon

Naar Brammetje