Skiën vanuit familie vakantiehuis Oostenrijk op de Wildkogel of Kitzbuhel of het Zillertal arena 

Skiën op de de Wildkogel, in Kitzbuhel of in het Zillertal, het is allemaal mogelijk vanuit het luxe familie vakantiehuis Brammetje. Binnen 7, 10 en 25 minuten staat u op 1 van deze pistes! De niet skiër kan vanuit het familie vakantiehuis ook zijn hart ophalen met allerlei winteractiviteiten, wandelen of gewoon vanuit huis genieten van de prachtige uitzichten en de gezelligheid van het dorp Bramberg binnen handbereik. Vakantiehuis Brammetje is een ideaal familie vakantiehuis waar voor iedereen van alles is te doen!

1. Wildkogelarena

De Wildkogel is een fijn familieskigebied. In 7 minuten bent u bij de gondel in het dorp Bramberg am Wildkogel. Hier kunt u bij verschillende sportzaken ski spullen huren, er zijn gezellige winkels, restaurants en de aprés ski. 

Dit bij velen geliefde en overzichtelijke skigebied is volop in ontwikkeling. Er zijn liften en pistes bijgekomen en er wordt gesproken over een verbinding met Kitzbuhel. Het is een ideaal gebied voor gezinnen. De kinderen op les, de ouders kunnen hun gang gaan op genoeg pistes, en gezamenlijk afspreken voor de lunch. Er zijn tevens uitdagende afdalingen naar het dal van Bramberg en van Neukirchen dus genoeg variatie. 

Rodelen op de Wildkogel

Bramberg heeft de langste rodelbaan van Europa met 14 km rodelpad. Erg leuk voor een dag met sneeuw, of met de gehuurde sleetjes met de laatste lift omhoog, een hapje eten op de berg, en als de donkerte is ingevallen over het verlichte rodelpad met zijn fantastische uitzichten in het verlichte dal naar het dorp afdalen. Voor de rodel liefhebber een must to do!

Gaat u op de Wildkogel skiën en niet in de andere gebieden? Bestel de skipas alvast online, wel zo handig!


2. Kitzbuhelarena

Kitzbuhel is verbonden met de gondel in Hollersbach welke vanuit Vakantiehuis Brammetje is te zien en in 10 minuten is bereikt. 

Zoekt u meer uitdaging? Dan is dit een ideaal skigebied. Met de gondel van Hollersbach komt men in het gebied Pass Turn waar een uitdagende afdaling is naar Jochberg en waar men ook direct door kan naar het gebied van Kitzbuhel. Als men de hele ronde wilt maken moet men heel vroeg uit de veren, zelfs de ervaren skiër! In 10 minuten bent u bij het rustige en ruime parkeerterrein wat naast de gondel ligt. 

Skipassen kan men halen bij het loket van de gondel in Hollersbach. In alle 3 de skigebieden skiën? Vraag dan naar de ook online te bestellen Salzburger super skipas.


Het dorp Bramberg am Wildkogel

Bramberg is een dorp met een gezellige dorpskern waar naast de wintersporters ook veel inlanders wonen die toerisme een warm hart toedragen. Er zijn leuke restaurants met terrassen, een eigentijdse koffiezaak, een aantal winkels, een grote Spar.  

Apres-ski in Bramberg am Wildkogel 

Apres-ski gelegenheid is er bij de gondel.
1. Naast pizzeria Bergschmied
2. In de aprés-ski hut bij restaurant Fliegerbiggl
In beide restaurants kunt u ook betaalbaar en lekker eten alsmede bij nog veel meer restaurants. 

Het Pinzgautal

Het Pinzgautall, waar men vanuit vakantiehuis Brammetje op uit kijkt, is een overwegend winters dal met een winters aanzien door de rijp in de bomen langs de rivier. Het dorpje Bramberg biedt gezellige winkels, betaalbare restaurants, ski en rodel verhuurmogelijkheden, een goede supermarkt met een goede slager. De warme bakker in het dorp bezorgt op bestelling iedere ochtend uw broodjes. De stad Mittersill ligt 10 km verderop en biedt veel gezelligheid. In het centrum van Bramberg is vanaf 2011 een gondel in gebruik genomen die de wintersporters rechtstreeks naar de top van de Wildkogel arena brengt.

Winter wandelen

Voor de wandelaars; Vanuit het vakantiehuis Brammetje kunt u prachtig wandelen.Vakantiehuis Brammetje ligt aan de Sonnberg en kijkt uniek uit over het gehele Pinzgautall, welke omringd is met de besneeuwde bergtoppen van het natuurgebied: Hohe Tauern. U kunt ook te voet afdalen naar het gezellige dorpje Bramberg. 

Langlaufen in het Pinzgautal

Voor de langlaufers is er de 200 km lange Pinzgauer loipe waarvan u vanuit Vakantiehuis Brammetje een prachtig uitzicht heeft op de verlichte loipe in Bramberg. Verder kunt u in de winter schitterende wandelingen vanuit het luxe vakantiehuis maken, romantiek beleven in de door paarden voortgetrokken arrenslee of zelf te paard gaan door het winterse landschap. Ook kunt u een winterse tocht maken op speciale schoenen door het besneeuwde landschap onder leiding van een gids of eisstockschiessen. Bramberg is uniek met zijn 14 km lange rodelbaan.

3. Zillertalarena

Het Zillertalarena is het skigebied waar ook het voor Nederlanders bekende Gerlos en Konigsleiten mee verbonden zijn. Vanuit Vakantiehuis Brammetje stapt u het beste op in Hoog Krimml/ Filzstein waar men in 25 autominuten vanuit Bramberg is. Mooie brede blauwe pistes, waar ook les gegeven wordt zie de button lessen in Filzstein en waar bijvoorbeeld grootouders vanuit het restaurant schitterend uitzicht hebben op de capriolen van hun kleinkinderen. De skifanaten kunnen zelfs skiën tot Zell am Ziller, uitdaging genoeg dus! Vanaf een 2-daagse skipas zijn de Zillertal Arena skipas en de Zillertaler Superskipas ook in de Ski Arena Wildkogel am Bramberg geldig. 


De Wensergletscher

Voor ouders en grootouders die hun (klein) kinderen de beginselen van het skiën willen bijbrengen is er de Wensergletscher in het dorp Bramberg.

Dit is een besneeuwde gemakkelijke beginnerspiste met 2 sleepliften waar men op goedkope manier met een 10 rittenkaart of dagkaart veel plezier kan maken.

 Op afstand te zien vanaf de eettafel in Brammetje en balkon en terras.